Начало ММА Адесаня показа уважение към „Паяка“ (ВИДЕО)

Адесаня показа уважение към „Паяка“ (ВИДЕО)

Адесаня показа уважение към „Паяка“ (ВИДЕО)
0

Израел Адесаня е един от най-добрите бойци на UFC в момента. Късно снищи той победи ветерана Андерсон Силва с единодушно съдийско решение.

Двамата се изправиха един срещу друг в главната битка на UFC 234 в Австралия. След победата талантливият нигериец показа уважение към „Паяка“.

Камерите успяха да уловят кратък диалог:

„Ти си човекът“, казва бразилецът.

„Правиш това от дълго време. UFC 90 – още помня ДВД-та, братле. Гледам те от дълго време“, отвърна Адесаня.

Двамата спечелиха бонуса за „битка на вечерта“. Преди да бъде обявено решението на реферите нигериецът вдигна ръката на своя противник. Обяви го за най-великия ММА боец на всички времена в една от пресконференциите преди галата.

На UFC 90 (2008 година) Силва победи канадеца Патрик Коте. В смесените бойни изкуства е от 1997.

Израел Адесаня е бъдещето на организацията. Вече е с актив от 16 победи. Не познава вкуса на поражението. В аматьорски ММА мачове има 32 успеха и отново – нито една загуба.

Феновете намериха символика в този мач.

Ученикът надминава своя учител.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.