Начало ММА Адесаня проговори за проблема с гърдата му
0

Адесаня проговори за проблема с гърдата му

Адесаня проговори за проблема с гърдата му
0

Шампионът в средна категория на UFC Израел Адесаня разкри пред ESPN информация за една от най-дискутираните теми около него след победата му на UFC 253 над Пауло Коща. Подутината в мускул на дясната му гърда предизвика много коментари и обвинения в използване на стероиди, но ето че шампионът е преминал през нужните медицински изследвания и сега оправдава критиците си.

„Нивата на естрогена и тестостерона ми са нормални. Вчера минах през ултразвук за първи път. Ако бъда честен, може и да се е получило от нездравословен начин на живот. Може и пушенето на трева да е причината. Така каза един доктор от UFC. Каза,че трябва да спра с това, но аз няма да гонаправя. Просто ще намаля пушенето на трева“, коментира Адесаня пред ESPN.

Гинекомастията, медицински термин за подуване в областта на гръдните мускули при мъжете, може да бъде „отключена“ от много неща, включително алкохол, наркотици и лекарства. Една от по-познатите на повечето спортни фенове причини за гинекомастия е използването на анаболни стероиди. Адесаня твърдо отрича употребата на такива.

„Това е просто депо с повече мазнини. След представяне като това срещу Коща и аз бих си мислил, че съм на стероиди, защото беше зашеметяващо. Всички бяха впечатлени и очудени какво му направих. Повечето хора са глупави и това ме отчайва. Не разбират, че имаше причина, поради която той не можеше да върви към мен и да използва бокса си. Ако разбираха от ММА, щяха да знаят“, заключи непобеденият Адесаня.

Според официална информация на Американската анти-допинг агенция (USADA), Адесаня е бил тестван 33 пъти след присъединяването му към UFC и нито веднъж не е давал положителна проба.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.