Начало ММА Амосов ще защитава титлата си в Белатор

Амосов ще защитава титлата си в Белатор

Амосов ще защитава титлата си в Белатор
0

Ярослав Амосов, който е шампион на Белатор в полусредна категория, ще брани шампионския си колан срещу Майкъл Пейдж. Двамата ще спорят в клетката през следващата година. Новината съобщи президентът на втората най-рейтингова американска ММА организация – Скот Кокър, цитиран от „ringside24“.

„Очакват ни много големи битки. Един от тях, Майкъл Пейдж срещу Ярослав Амосов, ще се проведе през първото или началото на второто тримесечие на следващата година“, разкри Кокър.

Украинецът Амосов няма загуба в професионалната си ММА кариера. Той е спечелил 26 срещи от 26 в ММА. Цели 19 от тях е постигнал преди финалния гонг (9 с нокаут и 10 след събмишън). Той е част от Белатор от 2018 година като за този период спечели 7 поредни двубоя, а в последният – срещу Дъглас Лима през този юни, стигна до титлата на организацията.

Майкъл Пейдж е с баланс от 20 победи и само 1 загуба в ММА. 34-годишният английски боец е спечелил 15 от тях преди финалния гонг (12 с нокаут и 3 след събмишън). Неговата кариера в Белатор датира от 2013 година като за този период Пейдж е постигнал 16 успеха и 1 поражение (от Дъглас Лима с нокаут във втория рунд). Пейдж се намира в серия от 6 поредни победи, последната от които беше в реванш срещу Лима.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".