Начало ММА Амосов ще защитава титлата си в Белатор

Амосов ще защитава титлата си в Белатор

Амосов ще защитава титлата си в Белатор
0

Ярослав Амосов, който е шампион на Белатор в полусредна категория, ще брани шампионския си колан срещу Майкъл Пейдж. Двамата ще спорят в клетката през следващата година. Новината съобщи президентът на втората най-рейтингова американска ММА организация – Скот Кокър, цитиран от „ringside24“.

„Очакват ни много големи битки. Един от тях, Майкъл Пейдж срещу Ярослав Амосов, ще се проведе през първото или началото на второто тримесечие на следващата година“, разкри Кокър.

Украинецът Амосов няма загуба в професионалната си ММА кариера. Той е спечелил 26 срещи от 26 в ММА. Цели 19 от тях е постигнал преди финалния гонг (9 с нокаут и 10 след събмишън). Той е част от Белатор от 2018 година като за този период спечели 7 поредни двубоя, а в последният – срещу Дъглас Лима през този юни, стигна до титлата на организацията.

Майкъл Пейдж е с баланс от 20 победи и само 1 загуба в ММА. 34-годишният английски боец е спечелил 15 от тях преди финалния гонг (12 с нокаут и 3 след събмишън). Неговата кариера в Белатор датира от 2013 година като за този период Пейдж е постигнал 16 успеха и 1 поражение (от Дъглас Лима с нокаут във втория рунд). Пейдж се намира в серия от 6 поредни победи, последната от които беше в реванш срещу Лима.