Начало Борба Садулаев преобрази Снайдер на дагестанец (СНИМКА)

Садулаев преобрази Снайдер на дагестанец (СНИМКА)

Садулаев преобрази Снайдер на дагестанец (СНИМКА)
0

Продължава посещението на Кайл Снайдер при Абдулрашид Саудулаев в Дагестан. Двамата легендарни борци и най-големи опоненти на тепиха в категория до 97 кг в свободния стил се забавляват заедно на руска земя.

Настоящият олимпийски и световен шампион Садулаев преообрази американецът, давайки му да облече историческо облекло на дагестански конник.

„Истински конник“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Снайдер, от своя страна, сподели няколко снимки от посещението си в Дагестан. На една от тях край него е Абдусалам Гадисов – световен и двукратен европейски шампион. Гадисов е настоящ старши треньор на руския национален отбор по свободна борба до 21 години.

Припомняме, че тази година Садулаев и Снайдер се срещнаха на финалите на двете най-силни състезания – Олимпийските игри и Световното първенство. На финала в Токио до успех с 6:3 стига дагестанският борец, с което детронира от олимпийския шампион в същата категория от Рио де Жанейро. Два месеца по-късно Садулаев надделя над Снайдер с 6:0 в последния сблъсък при 97-килограмовите в свободния стил на Световното първенство, провело се в Осло, Норвегия, с което ликува с 5-а световна титла.

Съперничеството между двамата е голямо като именно от американският борец е последната загуба на Садулаев – от финала на Световното първенство през 2017 година.

Балансът между двамата е 3 към 1 в полза на „Аварския танк“.

Абдулрашид Садулаев е двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.