Начало ММА Англин ще опита да запише първи успех в UFC

Англин ще опита да запише първи успех в UFC

Англин ще опита да запише първи успех в UFC
0

Шон Уудсън ще спори в октагона срещу Колин Англин на събитието UFC Fight Night 197, което трябва да се проведе на 13 ноември в Лас Вегас, Невада. Сблъсъкът ще бъде в категория „перо“.

Уудсън има баланс от 8 победи и само 1 загуба в ММА. Три от тях той е приключил преди финалния гонг (2 с нокаут и 1 след събмишън). 29-годишният боец впечатли на Претендентските серии на Дейна Уайт през миналата година, нокаутирайки Терънс Маккини. Това му спечели договор с UFC. През октомври 2019 година Уудсън победи с решение Кайл Бочняк в дебюта си за най-известната ММА верига в света. Последва първо поражение в кариерата си – от Джулиън Ероса със събмишън в третия рунд на събитието UFC on ESPN 12, но през този юни, Уудсън се завърна на победния път, надделявайки над Юсеф Зелал с раздвоено решение.

Колин Англин, от своя страна, е с баланс от 8 победи и 2 загуби в ММА. Той е спечелил 5 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 1 след събмишън). 28-годишният американец се намираше в серия от 7 поредни успеха като в предпоследния си двубой впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, надделявайки над Мухамаджон Наимов. След това Англин получи предложение и подписа с UFC. Преди да подпише с най-известната ММА верига в света, той е бил част от няколко малки американски ММА организации, сред които Warrior Extreme Cagefighting – WXC, PFO, CLIP, KnockOut Promotions – KOP и други. При дебюта си за UFC, Англин загуби с нокаут във втория рунд от Мелсик Багдасарян на UFC on ESPN 28.