Начало ММА Антонио Силва се оттегли от ММА

Антонио Силва се оттегли от ММА

Антонио Силва се оттегли от ММА
0

Бразилският ММА боец Антонио „Голямата стъпка“ Силва се оттегли от смесените бойни изкуства. Атлетът с изключително големи габарити е решил да сложи точка на дългогодишна кариера, в която постигна някои впечатляващи победи срещу легенди от ранга на Фьодор Емеляненко, Алистър Оувърийм, Андрей Арловски и Травис Браун.

През последните 15 битки обаче Силва спечели едва една победа, а в 12 от тези сблъсъци загуби с нокаут. Спадът в представянето на бразилеца започна през далечната 2013-а година, когато се изправи за титлата в UFC срещу Кейн Веласкез.

„Бих се с най-добрите, победих най-добрите и загубих от най-добрите. Идва момент в живота, когато не можеш повече. Бих се в Русия, изправих се срещу Олег Попов, не казвам нищо срещу боеца, но преди 3 или 4 години нямаше как да загубя от този човек. Той не ми направи нищо, но аз съм на 43 години“, коментира Силва.

Боецът твърди, че винаги е бил физически добре за петрундови мачове, но тялото му вече не е същото. Бразилецът казва още, че „понякога чува как хората твърдят, че вече е счупен, но се бие за пари“, но гарантира, че финансовия аспект на двубоите никога не е бил фактор за него.

Боецът направи опит за кариера и в бокса, но тя също не съвпадна с очакванията му.

„Все още имам същата глава, каквато имах на 35 години, но тялото ми не е на 35. Различно е. Трябва да уважаваме тези промени. Всеки има лимит, трудно е да кажа, че спирам и не мога повече. Трудно е за всеки професионалист, в който и да е спорт“, допълва „Голямата стъпка“.

Вижте една от най-големите победи на Антонио, когато успя да победи Фьодор.

тагове: