Начало ММА Араужо и Лий влизат в спор за топ 5 в UFC

Араужо и Лий влизат в спор за топ 5 в UFC

Араужо и Лий влизат в спор за топ 5 в UFC
0

Вивиан Араужо и Андреа Лий ще спорят в октагона на събитието UFC Fight Night 209, което ще се проведе на 14 май. Сблъсъкът ще бъде в категория „муха“. Интересното, че при победа на която и да е от двете, то тя почти сигурно ще влезе в топ 5 в категорията. За момента Араужо е 6-а, а Лий е 8-а.

Араужо има баланс от баланс от 10 победи и 3 загуби в ММА. Тя е спечелила 7 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън). Бразилският боец имаше серия от 5 поредни победи, но в края на 2019 година загуби от Джесика Ай с единодушно съдийско решение на събитието UFC 245. Това не я сломи и след това тя записапобеди над Монтана де ла Роса и Роксан Модафери. В последния си сблъсък, 35-годишната бразилка загуби с решение срещу Кейтлин Чокагян на UFC 262, състояло се на 15 май 2021 година.

Андреа Лий е с баланс от 13 успеха и 5 поражения в ММА. Спечелила е 8 преди финалния гонг (3 с нокаут и 5 след събмишън). 32-годишната американка дебютира по страхотен начин в най-известната ММА верога в света, надделявайки над Вероника Маседо с решение през 2018 година. След още два успеха в октагона тя оформи серия от 7 поредни победи. Джоан Ууд, обаче я прекъсна, след като надделя с раздвоено решение над Лий през 2019 година. Нови поражения от Лорън Мърфи и Роксан Модафери заложиха на карта бъдещето на Лий в компанията. 2021 година се оказа много успешна за нея като тя се върна на победния път, надделявайки над Антонина Шевченко и Синтия Калвийо.