Начало Борба Власов тренира със сензация от Киргизстан (СНИМКА+ВИДЕО)

Власов тренира със сензация от Киргизстан (СНИМКА+ВИДЕО)

Власов тренира със сензация от Киргизстан (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Роман Власов, който е трикратен световен и двукратен олимпийски шампион в борбата – класически стил, се пдоготвя за новия сезон със сензацията за отминалата година в категория до 77 кг – Акжол Махмудов от Киргизстан.

Двамата тренират заедно в Москва от началото на януари.

22-годишната киргизка машина за победи Акжол Махмудов донесе исторически за страната си сребърен медал на Олимпийските игри в Токио при 77-килограмовите в класическия стил.

По пътя към отличието, той отстрани силни противници като Рафиг Хюсеинов от Азербайджан – сребърен медалист от последното световно първенство и Карапен Чалян – медалист от европейски първенства и Европейските игри в Минск. В битката за златото младият киргиз загуби от настоящия световен шампион – Тамаш Лоринц, но дебютът му на най-големия спортен форум остава впечатляващ.

Махмудов е и настоящ азиатски шампион в категорията. В кариерата си младият кригиз е ставал и световен и азиатски шампион за кадети.

Роман Власов, от своя страна, се завърна по феноменален начин за руския национален отбор по борба в класическия стил. Ветеранът, който не попадна в състава на ,,Сборная“ за Олимпийските игри в Токио, спечели трета световна титла в своята славна кариера.

31-годишният борец първо си спечели място в руския отбор след преборвания на турнира в Сърбия ,,Любомир Иванович Геджа“, на който руснакът стигна до златното отличие.

На шампионата на планетата в Осло Власов записа 5 поредни успеха, доминирайки в най-оспорваната категория – до 77 кг, в която взеха участие най-много състезатели.

В края на 2021 година той получи и приз от Световната федерация по борба – „Завръщане на годината“.