Начало Борба Марулис и Власов с приз „Завръщане на годината“ в борбата (ВИДЕО)

Марулис и Власов с приз „Завръщане на годината“ в борбата (ВИДЕО)

Марулис и Власов с приз „Завръщане на годината“ в борбата (ВИДЕО)
0

Американката Хелън Марулис и руският борец Роман Власов спечелиха приза „Завръщане на годината“ на Световната федерация по борба (United World Wrestling).

Роман Власов се завърна по феноменален начин за руския национален отбор по борба в класическия стил. Ветеранът, който не попадна в състава на ,,Сборная“ за Олимпийските игри в Токио, спечели трета световна титла в своята славна кариера.

31-годишният борец първо си спечели място в руския отбор след преборвания на турнира в Сърбия ,,Любомир Иванович Геджа“, на който руснакът спечели златнто отличие.

На шампионата на планетата в Осло Власов записа 5 поредни успеха, доминирайки в най-оспорваната категория – до 77 кг, в която взеха участие най-много състезатели.

Хелън Марулис, от своя стана, пребори мозъчна травма, след което трябваше да се завърне към физическата и психическа подготовка. Американката не само се завърна към тренировките, а спечели бронзов медал в категория до 57 кг. на Олимпийските игри в Токио. Месец по-късно тя доминира на шампионата а планетата в Норвегия, достигайки до своята трета световна титла.