Начало Бокс Синът на Памперса върви по неговите стъпки в спорта

Синът на Памперса върви по неговите стъпки в спорта

Синът на Памперса върви по неговите стъпки в спорта
0

„Крушата не пада по-далеч от дървото“ – казват старите хора. Доказателство за това е и семейство Александрови, чийто шампионски манталитет и дух е заложен.

Eдин от най-популярните ни бивши боксьори и настоящ треньор Александър Александров-Памперса има сериозен повод за гордост. Първородният му син Иван е тръгнал уверено по неговите стъпки. Навярно мислите, че е наследил страстта към бокса, но за изненадата на всички той е състезател по борба.

Александров-младши, подобно на своя баща, е избрал да защитава емблемата на ЦСКА. Той е част от тимът по класическа борба, с който спечели златен медал от международен турнир по борба в румънския град Тимишоара. Иван не само, че стана шампион в категорията, но го направи и без да даде техническа точка на противниците си. За отличното си представяне той заслужи и индивидуална купа.

Александър Александров е носител на Купа „Странджа“, участник на Олимпийските игри в Лондон 2012, настоящ старши треньор на боксов клуб ЦСКА и част от треньорския щаб на националния отбор за мъже.

Снимки: cska.bg и Facebook