Начало Кикбокс и муай тай Наш кикбоксьор оглави световната ранглиста на WAKO

Наш кикбоксьор оглави световната ранглиста на WAKO

Наш кикбоксьор оглави световната ранглиста на WAKO
0

Българският кикбокс национал Иван Кръстанов записа поредно постижение в кариерата си. Преди дни бе обявена новата ранглиста на Световна асоциация на организациите по кикбокс (WAKO), а в дисциплината киклайт, категория до 79 килограма, Кръстанов прави изкачване до първата позиция.

29-годишният състезател на „Стар Тийм“ събира 6480 точки, с което изпревари представители от Италия, Германия, Украйна и Турция. В същата категория, но лайт контакт, Кръстанов отново е на водеща позиция – под номер 5.

През 2021 година той взе участие в две състезания под егидата на WAKO – 26-то издание на Световната купа в Унгария (през м. Септември) и в Световното първенство по кикбокс за всички стилове и дисциплини в Италия (м. Октомври). От Будапеща Кръстанов си тръгна с първо място на киклайт и с бронз на лайт контакт-отборно. На шампионата на планетата бе спрян по пътя към златото и след успешна серия заради положителен COVID-19 тест. Кръстанов остана с бронз.

В двете национални първенства през годината Кръстанов бе безпогрешен – шест златни медали във всички дисциплини на Татами. Боецът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай прибави към актива си за 2021-ва два златни, по един сребърен и бронзов медал от Европейската купа в Карловац, купа в стил лоу кик от международния турнир „Купата на АЕЦ Козлодуй”, както и две първи и едно второ място от международен турнир „Тера Комплекс Оупън“. Точно преди година боецът на „Стар Тийм“ бе обявен за „Най-добър състезател – мъже 2020“ от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и взе голямата награда „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове за най-добър боец при мъжете.