Начало Кикбокс и муай тай Стар тийм, Масару и Радулов в топ 3 на Държавното по кикбокс на татами

Стар тийм, Масару и Радулов в топ 3 на Държавното по кикбокс на татами

Стар тийм, Масару и Радулов в топ 3 на Държавното по кикбокс на татами
0

„Стар Тийм“ прибави още една отборна титла за 2021 година. Тимът завърши на първо място по спечелени отличия от Държавното първенство по кикбокс в татами стиловете (пойнтфайтинг, лайт контакт и киклайт) за всички възрасти, след като стигна до 137 медала – 56 златни, 44 сребърни и 37 бронзови.

В надпреварата, която се проведе в събота и неделя (27-28 ноември) в спортната зала на частно училище „Свети Георги“ в столицата, участие взеха 337 състезатели от 24 клуба от страната. Общият бройн на заявките по категории бе 623.

На второ място в крайното класиране по отбори се нареди СК „Масару“, който се поздрави с 28 републикански титли и прибави към тях 16 сребърни и 15 бронзови медала.

Третото място се заема от друг водещ столичен клуб – „Радулов“, който стигна до 47 призови места – 21 първи, 13 втори и 13 трети.

Пълен списък с медалистите може да видите ТУК.

За „Най-добър съдия на шампионата“ бе обявн Красимир Божанов.

„Очарвоан съм от старанието на домакините и от всички участващи клубове. Доволен съм, че нашите подрастващи стават все по-добри, както и че при мъжете и жените вече имаме утвърдени титуляри в татами стиловете, на които можем да разчитаме на Световните и Европейските първенства“, заяви председателят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Последният Държавен шампионат от календара на федерацията е в стил К1. Надпреварата ще се проведе между 10-ти и 12-ти декември в Пловдив с домакин СК „Бултрас“.