Начало Кикбокс и муай тай Стар тийм с първото място на Държавното по фул контакт

Стар тийм с първото място на Държавното по фул контакт

Стар тийм с първото място на Държавното по фул контакт
0

Отборът на СК „Стар тийм“ завоюва първото място в отборното класиране на Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт. Надпреварата се проведе през уикенда в Каварна с участието на 22 клуба от цялата страна.

Общо 14 отличия завоюваха състезателите на „Стар тийм“. До толкова достигнаха и от „Шуменска крепост“, но от отборната титла ги раздели по-малкото златни медали. Двата клуба бяха сред отборите с най-много представители на първенството. „Стар тийм“ стигна до 8 първи места, 5 втори и 1 трето. „Шуменска крепост“ имат пет шампиона, три сребърни медалисти и шест бронзови. В топ 3 влезе и варненският „Боил“ с 12 медалисти – 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.

„Мога да кажа само, че състезанието беше перфектно организирано от клуба домакин СК „Ринг“ (Каварна) в лицето на председателя му Ердоан Демиров. Работихме съвместно с кмета на град Каварна Елена Балтаджиева и се радвахме на пълна зала. Смятам, че това е правилната посока за развитие на нашия спорт“, коментира пред Boec.BG председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

В зала „Олимпиада“ в Каварна се проведе и надпревара по муай тай за купата на генералния почетен консул на Кралство Тайланд за България Виктор Меламед. Победител стана Пламен Колев от СК ТИМ (Варна), който направи най-запомнящия си двубой срещу Мартин Копривленски от бургаския СК „Файт Фактори“, спечелен със съдийско решение. Колев стигна до първото място в категория до 71 кг.

„Имаше малко, но за сметка на това качествени двубоя по муай тай. В кикбокса много от категориите се наложи да се играят по два мача в един ден заради многото заявки. Това разбира се вдига нивото на нашите бойци и е добър знак за следващите състезания“, добави Димов.

Следващото събитие от календара на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай е през месец октомври в гр. Бургас. Там ще се проведат републиканските в трите стила на татами, а освен това ще има и Купа „Бургас“ в стил лоу кик.