Начало Бокс Поискаха възрастова граница за съдиите в бокса

Поискаха възрастова граница за съдиите в бокса

Поискаха възрастова граница за съдиите в бокса
0

Вълна от недоволство заля бокса в САЩ след последния уикенд. Поводът е поредното скандално отсъждане на 76-годишния рефер Лоу Морет. Ветеранът е институция в красивата игра с над 700 срещи зад гърба си.

В последно време обаче нито едно от точкуванията му не отговаря на действителността между въжетата.

На масата е поставен въпросът дали не трябва да има горна възрастова граница за съдиите в бокса.

Чашата преля с битката на Йорденис Югас и Абел Рамос в Лос Анджелис, които излязоха в спор за световната титла на WBO в полусредна категория. Колегите на Морет Едуард Ернандес-старши и Закари Йънг видяха мача 115-113 за Югас.

Точкуването им също е меко казано странно, но какво отсъди Лоу Морет?

Ветеранът видя цели 8 спечелени рунда от Рамос, при положение, че той трябваше да вземе два – прекосили три.

Статистиката (на приложената снимка) показва рекордни показатели за кариерата на Югас. Кубинецът е пуснал общо 768 удара с 30,3% успеваемост. Съперникът му е с повече от двойно по-малко пласирани попадения и посредствените 17,4%. Тежките са 73-51.

Как тогава Лоу Морет видя битката 117-111 за Рамос?

След кратка справка виждаме, че 76-годишният съдия е отсъдил 97-93 за Хорхе Кота срещу Джейсън Розарио, докато колегите му виждат мача 97-93 и 96-94 за Розарио. В предишен случай Морет дава 98-92 за Оскар Негрет срещу Джошуа Франко… в другите две карти виждаме обратното – 97-93 и 96-94 за Франко.

Всеки има лоша вечер, но това вече се превръща в тенденция.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.