Начало Други НСА въвежда бакалавърска степен „Треньор по УШУ“

НСА въвежда бакалавърска степен „Треньор по УШУ“

НСА въвежда бакалавърска степен „Треньор по УШУ“
0

Образователно-квалификационна степен бакалавър „Треньор по УШУ” ще бъде разкрита в Национална спортна академия „Васил Левски“ от учебната година 2022-2023. Новината разкри проф. Бисер Цолов, който е ръководител на Центъра за следдипломна квалификация в НСА. Той съобщи добрата вест по време на Републиканско първенство по Спортно и Традиционно УШУ.

Надпреварата се проведе на 27-ми ноември в залата на Спа хотел „Царско село” в София, а домакин на събитието беше спортен клуб „Черен Дракон“.

Проф. Цолов бе специален гост на надпреварата и се включи в Церемонията по откриването. Той връчи свидетелство за завършена специализация „Треньор по УШУ” на президента на Българска федерация по УШУ Стефан Колев.

През месец юни тази година официално завърши първият курс следдипломна квалификация, в който успешно завършиха 25 треньори по УШУ от водещи клубове в България. Дълго чаканата новина сега възпламени залата и придаде допълнителен импулс във всички участници в състезанието.

Г-н Колев връчи специален благодарствен плакет на проф. Цолов за огромния принос на академичния преподавател в развитието на УШУ в България.

Състезатели от 11 клуба по УШУ премериха сили на второто за годината Републиканско първенство по Спортно и Традиционно УШУ.

При строго спазване на епидемичните мерки, зрителите в залата се насладиха на атрактивни изпълнения в едни от най-популярните стилове на УШУ като Чанцюан, Нанцюан, Тайдзицюан (Тай Чи) и Винг чун. Кулминацията на състезанието настъпи с дисциплина Бутащи ръце, където конкуренцията беше сериозна и изправи едни срещу други опоненти, които имат дълга история на двубоите помежду си, и доста сметки за уреждане, което внесе допълнителна доза адреналин в състезанието.