Начало Борба Отмениха за втори път азиатската олимпийска квалификация по борба

Отмениха за втори път азиатската олимпийска квалификация по борба

Отмениха за втори път азиатската олимпийска квалификация по борба
0

Събитието трябваше да се проведе между 27 и 29 март

Международната федерация по борба (UnitedWorldWwrestling) за втори път отмени азиатската квалификация заради коронавируса. По последни данни 81 държави имат случаи на заразени с коронавирус.

Първоначално надпреварата трябваше да се проведе в китайския град Сиан, после бе преместена в столицата на Киргизстан – Бишкек, но заради нарастване на заразата състезанието бе отменено.

Очаква се до седмица световната федерация по борба да излезе с решение за нова дестинация на турнира.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".