Начало Борба Разследват бившия шеф на световната борба заради съмнителни дарения

Разследват бившия шеф на световната борба заради съмнителни дарения

Разследват бившия шеф на световната борба заради съмнителни дарения
0

Световната федерация по борба (UWW) заяви, че се е свързала с Азербайджанската федерация по борба, за да получи повече информация относно направени дарения от страна на азерите към бившия президент на световната борба Рафаел Мартинети.

Швейцарският вестник Le Matin сподели през седмицата, че Федералният съд на Швейцария е разподерил Мартинети да плати данъци върху суми, които са постъпили в банковите сметки на него и жена му в периода 2010-2012 г.

Въпросните суми са описани като дарения от неназован член на Азербайджанската федерация, който сам е пожелал да направи подарък на семейството. Според медията става въпрос за суми от 7 милиона евро.

Изданието твърди, че след като през 2013 г. Мартинети слиза от поста президент на Световната федерация по борба, Азербайджан спира да изпълнява подписаните вече договори за сътрудничество и подпомагане със ръководния орган на борбата.

Швейцарският бизнесмен бе президент на борбата в периода 2002-2013. Той ще остане завинаги в историята на спорта с това, че по негово време бе гласувано борбата да отпадне от програмата на Летните олимпийски игри.

Ненад Лалович наследи Мартинети преди 7 години, като първата задача на сърбина бе да вразуми членовете на МОК да не гласуват за отпадането на древния спорт. В момента самият Лалович е член на Изпълнителния комитет на МОК.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.