Начало Видео Артьом Лобов пред BOEC.BG: По-важни са ми цифрите, а не с кого ще се бия

Артьом Лобов пред BOEC.BG: По-важни са ми цифрите, а не с кого ще се бия

Артьом Лобов пред BOEC.BG: По-важни са ми цифрите, а не с кого ще се бия
0

Руската бойна звезда и бивш участник в UFC Артьом Лобов даде ексклузивно интервю за предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR. 34-годишния Лобов е вторият специален гост в рубриката на Никола Атанасов – „Луди за MMA/БЖЖ“ („Crazy about BJJ/MMA“), а интервюто е направено в дома на Лобов в Дъблин.

Предлагаме ви първата част от дългото и много любопитно интервю с руската ММА звезда, а останалите въпроси може да гледате на 18-ти октомви в „BOEC.BG“.


Артьом, благодаря ти, че ни покани в прекрасния си дом и че прие поканата за интервю. Как си ти и има ли нещо ново при теб?

Първо искам да благодаря за отделеното време. Добре съм и се подготвям за предстоящата ми битка на 12-ти декември във Франция. Сега съм се фокусирал върху този двубой.

Ти подписа договор с една френска верига. Само за един двубой ли е контрактът или за няколко?

Само за един двубой, но се надявам да продължа работата си с тях и в бъдеще.

Ще ни кажеш ли как се случи тази сделка? Бързо ли взе решение да се биеш за тях?

Те се свързаха с мен и ме попитаха за парите, които бих искал. Това е най-важното, защото аз съм професионален боец и така храня семейството си. Когато парите си струват, съм готов да се бия с всеки по всяко време, във всяка категория и навсякъде по света. Не бях сигурен, че условията са им добри, но в последствие разбрах, че предлагат добри пари. В бойните спортове много нови организации обещават добри условия, но не ги спазват. Бях малко притеснен, но мачмейкърът Гьом, чиято жена е българка, ме увери, че условията в тази организация са добри и може да им се вярва.

Страхотно! Знаеш ли кой е опонентът ти на 12-ти декември?

Да, но не съм сигурен как се произнася името му. Той е добър френски боец. Условието ми беше да се бия само с добри бойци, които знаят как да се държат и ще представляват предизвикателство за мен, за надграждам уменията си. Той е добър в стойка и има добро джу-джицу, което е очаквано в днешни времена, защото всички вече са добри навсякъде. Не е 1993-та година, когато никой не знаеше повече от един спорт. Опонентът ми е опитен и очаквам предизвикателство. Освен това, двубоят е в лека категория, а не в обичайната ми категория перо, но щом парите са добри, категорията не е от значение.

Готвиш ли се за двубоя или е прекалено рано?

Вече се подготвям. Груповите тренировки все още не са позволени тук, но все пак имам опитни хора край мен в SBG – Джон Kавана и треньорите ми за физическа подготовка. Ще бъде повече от подготвен на 12-ти декември, защото имам добре изградена система около мен.

Ти си се бил и без ръкавици. Кое предпочиташ? ММА или бокс без ръкавици?

Харесвам и двете, но без ръкавици е по-вълнуващо. Рундовете са по две минути и имаш максимум пет рунда. Имаш само десет минути и това те кара да играеш по-агресивно и не мислиш за умората толкова много. Този правилник предразполага за по-вълнуващи битки. Освен това, хората, които използват допинг имат по-малко преимущество в по-кратките битки. Най-голямото преимущество в една битка е кардиото. Взимащите допинг ще имат огромно преимущество пред тези, които не употребяват забранени субстанции в дълги битки, защото ще бъдат по-свежи в края на срещата. Именно заради това харесвам двубоите по 10 минути. Поради тези две причини предпочитам бокса без ръкавици, но пък ММА е по-завършено бойно изкуство и има по-малко рестрикции и това ми харесва. Важно е да можеш от всичко.

Колко битки имаш без ръкавици?

Три.

А в ММА имаш 30?

Имам 40, но поради някаква причина не броят битките в предаването “The Ultimate Fighter”. За мен това е лудост, защото тези двубои са също толкова трудни, ако не и повече.След последната си среща в предаването имах 20 шева на лицето ми. Нокаутирах 3-ма души за по-малко от два рунда, но не знам защо не са вписани в статистиката ми. Понеже в предаването трябваше да се бия шест пъти за четири седмици, тези битки бяха наречени“неофициални”, за да може спортната комисия да ги позволи. Ако комисията разгледа битките сега, ще види, че не изглеждат по-различно от битките в UFC. Според мен, трябва да ги броят. Първата ми загуба, в която не бяха позволени лакти и ключове на краката се брои, но не искат да запишат нокаутите ми в “The Ultimate Fighter”. Статистикате ми не ме интересува много, всеки може да види в YouTube що за боец съм, но си мисля, че е редно нокаутите да бъдат вкарани в статистиката ми.

Ще ни кажеш ли с кого винаги си искал да премериш сили в клетката или на ринга, но никога не си имал възможност?

На този етап за мен е важно да правя пари. По-важни са ми цифрите, а не с кого ще се бия. Има само един човек, с когото бих се бил без значение от парите – Зуибара Тухугов. Сигурен съм, че все някога ще се бием с него. Каквото спечеля от тази битка, ще го даря на сиропиталище, за да съм сигурен, че от тази битка ще излезе нещо хубаво. Освен Тухугов, нямам друг боец наум. Важното е възнаграждението.

Има ли възможност в бъдеще да те видим отново в големите вериги като UFC?

Всяка верига, която ме потърси е голяма. Ако подписвам с тях, то това означава, че са добри бизнесмени, финансово стабилни и знаят как да правят добри битки. В противен случай, нямаше да работя с тях. Разбирам какво имаш предвид. Не затварям вратата за Белатор и UFC. С последните съм работил, а за Белатор чувам само добри неща. Аз също съм добър в работата си и е лесно и приятно да се работи с мен. Ако ми дадат добро предложение, определено ще го обмисля. Всичко зависи от размера на чека. Това ме мотивира, когато съм баща и имам семейство, което трябва да храня.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.