Начало ММА Аспен Лад сменя категорията

Аспен Лад сменя категорията

Аспен Лад сменя категорията
0

След разочароващата загуба от Норма Дюмон през октомври в категория ,,петел, сега Аспен Лад е решила да се пробва в дивизия „перо“.

Месец след поражението в Лас Вегас, тя вече се готви за завръщане в клетката и се бори със свалянето на килограмите.

„Следващият ми двубой със сигурност ще бъде в категория перо“, каза Лад.

26-годишната Лад претърпя бурни две години в професионалната си кариера, с контузии – както на нея, така и на няколко от планираните й опоненти. Тя дълго се бори с проблеми и намаляването на теглото, които я оставиха извън октагона за 22 месеца.

Снимка: БТА

„Насочих вниманието си към детайлите и неудобство, а една от най-големите промени, които направих, беше, че започнах да работя с нова зала. Там се чувствам изморена, че ще умра и повръщам всеки ден, когато съм там, което е страхотно, значи работя правилно. Всичко е в детайлите и намирането на хора, които ще ви тласнат по начина, по който трябва да бъдете тласкан“, каза Аспен.

Тя ще се завърне в клетката през февруари или март, но в категория ,,перо“. Ако не успее да влезе в по-долната категория и остане в дивизия ,,петел“, тя си пожела битка с Миша Тейт.

Бившата шампионка на UFC загуби последния си двубой срещу Кетлен Виейра. 35-годишната състезателка може да отсъства от клетката в следващите 6 месеца. Това сочат медицинските наказания от Атлетическата комисия на щата Невада след „UFC Вегас 43“

Двете имат личниа вражда, която още повече ще покачи искрите в клетката.

„Не искам да говоря глупости, но определено искам този двубой. Тя каза някои неща, нека да се справим с тях като възрастни в клетката“, отправи послание Лад.