Начало ММА Аспен Лад влезе в топ 10 в общата класация в UFC (РАНГЛИСТА)

Аспен Лад влезе в топ 10 в общата класация в UFC (РАНГЛИСТА)

Аспен Лад влезе в топ 10 в общата класация в UFC (РАНГЛИСТА)
0

Американката Аспен Лад се изкачи до 10 позиция в общата класация на UFC – „pound for pound“ при жените.Това е прогес с позиция спрямо предходното й класиране.

26-годишната състезателка е смятана за голям талант. Тя се състезава в категория „петел“ и до момента има 9 успеха и само 1 поражение в клатката. Цели 7 срещи Лад е приключила преди финалния гонг (6 с нокаут и 1 след събмишън). Въпреки това тя не е влизала в октагона от декември 2019 година когато надделя над Яна Куницкая с технически нокаут в третия рунд на събитието UFC on ESPN 7.

Аспен Лад има насрочен сблъсък за 24 юли. Нейна противничка трябва да бъде Мейси Чиасон.

Лорън Мърфи, която надделя с раздвоено решение над Джоан Калдърууд на UFC 263, е новият член на топ 15. Тя влиза директно на 13 позиция.

Кейтлин Чокагян губи мястото си в топ 10 и вече е номер 11. Регрес в класирането си имат и Ян Шаонан и Джулиана Пеня. И две състезателки губят по 1 място и вече са съответно 14-а и 15-а.

Лидер остава двойната шампионка на организацията – Аманда Нунеш. Тя е следвана от носителката на пояса в категория „муха“ – Валентина Шевченко, а топ 3 допълва шампионката в категория „сламка“ – Роуз Намаюнас.