Начало ММА Багата: Бог да е с мен
0

Багата: Бог да е с мен

Багата: Бог да е с мен
0

Благой Иванов-Багата излиза тази събота срещу Тай Туиваса в третия си мач от UFC.

Двубоят е първи от основната карта за UFC 238, като дни преди срещата единственият ни представител в най-престижната верига за ММА коментира формата си, какво очаква от мача и кой му е помогнал да се подготви за сблъсъка.

„Подготовката приключи, всичко мина много добре и се чувствам прекрасно. Бог да е с мен. Чувствам се по-добре спрямо предишните ми два двубоя в UFC, като преди дебюта ми имах сериозна контузия, с която излязох в клетката. Сега съм в по-добра форма, готов съм и излизам за победа, ще дам всичко от себе си“, каза Иванов.

Багата е наясно със силните и слабите страни на Туиваса, като призна, че победа над него ще му помогне да влезе в Топ 10 на тежката категория.

„Противникът ми е по-млад от мен, имам повече опит от него. Борбата не му е много добра, има тежки удари с ръцете, мисля, че мога да го победя. Ще видим в събота дали е подходящ или неподходящ противник. Смятам Туиваса за сериозен опонент, а и той е по-високо в класацията на категорията от мен. Ако го победя, имам шанс да вляза в топ 10, което ми е една от целите. Според мен, той изобщо няма да иска битката да се пренася на земя, но ще видим как ще се развие срещата. Мисля, че ще го превъзхождам доста на земя. Честно казано, трябваше да се бием през май, като аз приех тази дата. Той обаче, подтикнат от своя щаб, предложи да се състои месец по-късно за повече подготовка. Но пък така стана още по-добре за мен, защото срещата ще се проведе в Чикаго, където има голяма българска гилдия“.

По време на подготовката си, Благой отново е работил със световния шампион в тежка категория на UFC Даниел Кормие.

„Отново тренирах с Даниел Кормие, който в момента също се готви за двубой през август, като има още две или три срещи, преди да прекрати кариерата си. С него сме приятели и тренирахме заедно също преди време, когато се готвеше да се изправи за титлата срещу Стипе Миочич. Сега той се зарадва, че последните седмици ги проведох в залата с него, помагам му и той също ми помага“.

Източник: sportal.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.