Начало ММА Багата: Очаквам голяма подкрепа в Чикаго

Багата: Очаквам голяма подкрепа в Чикаго

Багата: Очаквам голяма подкрепа в Чикаго
1

Благой Иванов-Багата очаква голяма подкрепа към себе си в предстоящия му мач срещу Тай Туиваса от UFC. 32-годишният ММА боец излиза в третата си среща от най-голямата верига за смесени бойни изкуства в света на 8-ми юни в Чикаго (б.р. – неделя сутринта българско време).

„В града се намира най-голямата колония от наши сънародници. Ще имам голяма подкрепа. Искам да благодаря на всички българи, които ще дойдат в залата. Христо Стоичков потвърди, че ще бъде сред зрителите. Искам да се докажа на най-голямото ниво. Да бъда атрактивен, но най-важното нещо е победата“, коментира Багата в интервю за „България Днес“. Залата е с капацитет 20 хиляди.

Съперник на най-успешния българси ММА боецв тежка категория ще бъде австралиецът Тай Туиваса (8 победи, 7 с нокаут и 1 загуба).

„Той е бивш боксьор. По-добре се представя в стойка, но е напълно преодолим. Един от топбойците на UFC в тежка категория. Но затова съм в организацията. Искам да се бия с най-добрите. Първоначално мачмейкърите на UFC ме попитаха дали съм готов да се бия през май. Отговорих положително. След това от лагера на Туиваса пожелаха да се удължи времето за подготовка с 1 месец. Мисля, че съм готов за битката. Чувствам се по-добре, отколкото за предните два мача“, посочва Иванов.

В своята кариера Иванов (17 победи, 6 с нокаут, 6 със събмишън и 2 загуби) е печелил световната титла по бойно самбо и пояса на Световните бойни серии. Той подписа договор с UFC през миналата година. При своя дебют Багата загуби от бившия шампион на организацията Жуниор дос Сантос (Браз) със съдийско решение, но във втория си мач надви по точки ветерана Бен Ротуел (САЩ).