Начало ММА Багата с тренировки по бокс и кикбокс в последните дни преди мача с Туйваса

Багата с тренировки по бокс и кикбокс в последните дни преди мача с Туйваса

Багата с тренировки по бокс и кикбокс в последните дни преди мача с Туйваса
0

Настъпи заключителната фаза на подготовката на Благой Иванов-Багата за третета му среща в UFC. Единственият българин, който има договор с най-престижната организация за смесени бойни изкуства излиза на 8-ми юни в Чикаго срещу Тай Туйваса.

В момента Иванов провежда последни интезивни физически занимания, тъй като до срещата остават точно 10 дни. От профила на боеца в Instagram става ясно, че програмата му включа сериозни тренировки по бокс и кикбокс в Xtreme Couture MMA в Лас Вегас. За целта му помага един от специалистите в залата Нейт Петит.

Последните дни световният шампион по бойно самбо за 2008 г. се подготвяше в Сан Хосе под ръководството на един от най-добрите треньори в света Хавиер Мендес в American Kickboxing Academy (АKA). Прави впечатление, че българският боец напоследък залата много на играта в стойка, като в студиото на „BOEC.BG“ преди време той сам призна, че това повече му харесва. Освен това Багата сподели, че няма да занемарява играта си в партер и ще проведе и тренировки в този стил.

View this post on Instagram

@blagoyivanovmma ??

A post shared by Nate (@77natepettitmma_) on

Наскоро 26-годишният Туйваса пък призна, че залага на борбата в подготовката си за този двубой.

Преди UFC 238 Багата има една победа и една загуба в тежката категория. Иванов отстъпи в дебюта си  пред бившия световен шампион Жуниор дос Сантос, а след това победи Бен Ротуел през март.