Начало ММА Белатор обяви най-чакания мач за титла

Белатор обяви най-чакания мач за титла

Белатор обяви най-чакания мач за титла
0

Ярослав Амосов ще защитава титлата си в полусредна категория на „Белатор“ срещу Майкъл „Венъм“ Пейдж.

Организацията готви ударна галавечер за 13 май на „Уембли Арена“ в Лондон.

Британецът получава своя втори шанс за титлата, този път пред своя публика. До момента МВП има впечатляващите 20 победи и само 1 загуба, от Дъглас Лима през 2019-а.

Той обаче успя да отмъсти за нея при последната си поява в октагона. Майкъл надигра Лима на „Белатор 267“ с решение.

Срещу Дъглас бе последният успех и на украинеца Ярослав Ямосов.

Той несъмнено е сред най-големите имена в ММА към момента, а статистиката му е 26-0.

Благодарение на уменията си в бойно самбо успя да приключи 9 от своите противници с нокаут и други 10 със събмишън.

В момента той държи най-дългата победна серия сред големите вериги за смесени бойни изкуства. Това се случи след отказването от активна кариера на Хабиб Нурмагомедов, който беше 29-0.

Британските медии бързо определиха мача като един от най-големите в своята ММА история.

„Не възнамерявам да го бавя. Хората плащат билети да ме гледат как излизам на любимата ми песен“, самоуверен е претендентът Пейдж.

„До момента не съм имал колан в кариерата ми и тя пак е страхотна. Като го спечеля, нищо няма да се промени. Няма напрежение у мен. Все пак ще бъде страхотно след време да покажеш на хората какво си имал и как си бил доказано най-добрият в света“, допълва лондончанинът.

„Това ще е най-голямата битка в британския ММА. Просто изкачайте да видите какви VIP персони ще дойдат да ни гледат от ложите. Непобеден е в толкова много мачове, защото има отличен страйкинг и още по-впечатляващи умения в партер. Аз обаче ще го нокаутирам и после всички заедно отиваме да купонясваме“, допълни Пейдж.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.