Начало ММА Битката Топурия – Волкановски е под въпрос

Битката Топурия – Волкановски е под въпрос

Битката Топурия – Волкановски е под въпрос
0

Александър Волкановски трябваше да заложи титлата си в категория „перо“ срещу Илия Топурия през януари, но вписването му в последния момент в реванша срещу Ислам Махачев постави под съмнение тези планове. Последните новини около претендента сега вещаят още по-ясно, че този мач ще бъде отложен поне за лятото, ако не и по-късно.

Оказва се, че вицепрезидентът на UFC – Хънтър Кембъл, е пътувал до Барселона, за да разговаря лично с Топурия и екипа му. Те дори споделиха снимка в социалните мрежи, за да потвърдят визитата.

Информация от срещата им все още официално няма, но по традиция подобни срещи с администрацията означава, че ще има промяна в плановете.

Илия Топурия е под №5 в ранкинга в момента, а доминацията на Алекс Волкановски над Макс Холоуей и Яир Родригез означава, че шампионът ще има нужда от ново предизвикателство.

„Александър Велики“ почти със сигурност ще получи известно време за възстановяване от нокаута, който инкасира срещу Махачев, но „Матадора“ би искал да задържи добрата си форма в евентуален мач за междинната титла срещу един измежду Арнолд Алан, Браян Ортега или Калвин Катар. Предстои да видим.