Начало ММА България с три медала от Европейското по ММА
0

България с три медала от Европейското по ММА

България с три медала от Европейското по ММА
0

Българските бойци спечелиха три медала от Европейското първенство по ММА за аматьори. Шампионатът за мъже, жени, младежи и девойки в Линяно Сабиадоро, Италия продължава и днес, като ще завърши в събота с финалите в отделните категории.

Равносметката до момента е гарантирани минимум три бронзови отличия. Пламен Димитров (младежи 61.2 кг) и Теа Арезу (жени до 21 г., 56.7 кг) завършиха на трето място в своите категории. Димитров отстъпи на полуфинал със задушаваща хватка във втория рунд в мача срещу французина Суил Арезки. Арезу пък проведе много равна битка срещу Астрид Викгрен, но съдиите посочиха 2:1 гласа в полза на шведката.

Емоцията която изпитвам е неописуема с думи. Благодаря от цялото си сърце на всички приятели, които ни подкрепят. Благодаря на Българска Федерация по ММА / Bulgarian MМА Federation“, написа в социалните мрежи Пламен Димитров.

Днес на полуфинал ще се бие Божидар Иванов. В категория до 77.1 килограма при мъжете той победи на четвъртфинал опонента си Теди Стрингър (Англия) и си осигури минимум бронз. За място на финал националът ни ще срещне днес Йоан Харис от Уелс.

тагове: