Начало Бокс Петима българи на 1/4-финалите на Европейското в Италия
0

Петима българи на 1/4-финалите на Европейското в Италия

Петима българи на 1/4-финалите на Европейското в Италия
0

Петима българи ще боксират на четвъртфиналите на Европейското първенство за юноши и девойки, което се провежда в Монтесилвано, Италия. Те ще атакуват в събота медалите в отделните категории.

В четвъртък Ангел Димитров (48 кг) не остави шанс на представителя на Грузия Роман Гюсеинови. Българинът ликува след 5:0 съдииски гласа и е на една стъпка от спечелване на минимум бронзово отличие. За целта той трябва да победи утре турчина Али Демирсезен.

Георги Караколев (50 кг) пречупи съпротивата на Стивън Ксикси (Албания). Той се поздрави с победа с 5:0 и в събота ще срещне Даниел Балко (Германия). При 52-килограмовите Евелин Колев преодоля сънародника му Ахмед Алсаханов. Родният боксьор записа успех с 5:0 и в събота ще боксира с арменеца Ерик Арстамян. Викторио Илиев (57 кг) пък нямаше проблеми с молдовеца Артьом Толстой. Националът ни стигна до четвъртфиналите след 5:0 и ще боксира утре с унгареца Даниел Мате.

Така те се присъединиха към Силян Попов (46 кг), който в сряда също се класира за 1/4-финалите. В събота той ще боксира с представителя на домакините Саша Менкарони.