Начало Бокс Валуев получи повиквателна за Украйна

Валуев получи повиквателна за Украйна

Валуев получи повиквателна за Украйна
0

Николай Валуев – най-тежкият и висок световен шампион в историята на бокса е един от 300-те хиляди руснаци, които получиха повиквателна, за да се включат в армията на Русия.

Набирането на мъже за войната в Украйна не подмина и бившия световен шампион. Той беше двукратен носител на пояса на WBA и изигра последния си мач срещу Дейвид Хей през 2003-а година, когато загуби от великобританеца и малко след това прекрати кариерата си. Оттогава той влезе в политиката и е член на Парламента.

Една от причините за оттеглянето му бяха редица проблеми със ставите, заради които Валуев се подложи на редица операции. Въпросните проблеми явно не са пречка пред включването му в редовете на армията.

„Според мен всички са получили повиквателни.“ обясни Валуев. „Аз получих своята точно преди да замина за Донбас и все още не съм докладвал пред местната управа, но щом се прибера у дома ще се явя там.“

„Звярът от изтока“ не е единственият спортист, който има шанс да замине на фронта. Медията ни писа за ММА звездата Владимир Минеев, получил повиквателна наскоро, а преди дни стана ясно, че бившият футболист на Евертън Динияр Билялетдинов, също ще се яви пред наборна комисия.