Начало Бокс Хип-хоп легенда на двубой в съда със свой боксьор
0

Хип-хоп легенда на двубой в съда със свой боксьор

Хип-хоп легенда на двубой в съда със свой боксьор
0

Хип-хоп иконата Джей Зи и неговата компания „Рок Нейшън Спортс“ подадоха иск делото на боксьора Даниел Франко срещу тях да бъде прекратено.

Франко търси сериозна сума пари от изпълнителя, като претендира, че той трябва да му плати за възстановяването след двубой, при който получи наранявания на черепа и мозъка. Според него травмите са резултат на „безумни и ужасяващо неглижиращи действия“. Франко твърди, че е бил болен от грип и се е опитал да откаже двубоя си срещу Кристофър Мартин на 23 март 2017 г., защото: „не е имал възможност да се подготви подходящо“. Боксьорът продължава, че „Рок Нейшън Спортс“ са го принудили да излезе на ринга, тъй като изпитва затруднения да уреди друг двубой. В крайна сметка Франко загуби с технически нокаут.

„В резултат на мозъчната травма, Франко все още страда от съсипващи неврологични и когнитивни дефицити, включително затруднен говор, движения и проблеми с баланса“, пише в документите по случая. Предполага се, че Франко ходи с каска постоянно, тъй като парче от черепа му липсва, като взема и лекарства срещу припадъци.

Любопитното е, че след загубата от Кирстофър Мартин, в която Франко е получил травмите, той има още два двубоя 3 месеца по-късно – победа и загуба.

За да прекратят делото, адвокатите на Джей Зи претендират, че делото трябва да се гледа в щата Ню Джърси, а не в Калифорния, където боксьорът го е завел. „Ищецът не може едностранно да реши да приложи законодателството на Калифорния при положение, че той и „Рок Нейшън Боксинг“ изрично са се договорили да сключат договор по законите на щата Ню Джърси“, се казва в иска, цитиран от „Ню Йорк Дейли Нюз“. Очаква се искът на Джей Зи и неговите адвокати да бъде разгледан пред съда на 20 септември.