Начало Бокс Боксьор праща на съд Джей Зи

Боксьор праща на съд Джей Зи

Боксьор праща на съд Джей Зи
0

Професионален боксьор праща на съд рапъра Джей Зи и неговите партньори „Roc Nation Sports“ заради причинени мозъчни щети, които е получил в рамките на три двубоя за 79 дни.

Даниел Франко твърди, че е подписал със спортната агенция на Джей Зи през 2015-та и е спечелил първите си пет битки след споразумението с музиканта, но след това тежка настинка го е накарала да се оттегли от важен двубой през 2017-та. Американската медия TMZ е открила документи от делото, които показват, че Франко твърди, че е искал да се откаже от двубоя, но са го принудили да не го прави. В битката между въжетата той губи с нокаут в третия рунд, а след още 50 дни изиграва още един двубой. Само месец след това е пуснат в битка за трети път в рамките на 79 дни.

Франко твърди, че от „Roc Nation“ никога не са се опитвали да проверят, дали той е в състояние за третата битка в рамките на толкова кратък период и смята, че двете фрактури в мозъка и кръвоизливa в главата му са могли да бъдат открити по-рано.

Боксьорът също твърди, че кръвоизливът е довел до това да бъде в кома. Докторите е трябвало да махнат парче от черепната му кутия, за да освободят напрежението от кръвоизлива.

Към днешна дата Франко страда от когнитивни и неврологични проблеми и трябва да носи каска през цялото време.

Източник: blog.wenn.com

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.