Начало Бокс Ломаченко нокаутира Линарес и спечели исторически пояс в трета категория (ВИДЕО)
0

Ломаченко нокаутира Линарес и спечели исторически пояс в трета категория (ВИДЕО)

Ломаченко нокаутира Линарес и спечели исторически пояс в трета категория (ВИДЕО)
0

Първите рундове преминаха при равенство. Украинецът се хвърли в боя без разузнаване, а Линарес изглеждаше солиден, но така и не успяваше да преодолее отбраната на Ломаченко. Постепенно украинецът започна да вдига темпото и в течение на мача се видя, че съперникът му започва да се задъхва.

Въпреки по-активната игра Ломаченко така и не успяваше да нанесе решителния удар върху съперника. Украинецът овладя центъра на ринга и нанасяше повече удари от противника, а в четвъртия успя да пласира и серия. Венецуелецът започна да действа нечисто, като в петия рунд дори хвана Ломаченко за ръцете.30-годишният украински боксьор Василий Ломаченко продължава сензационното си представяне на професионалния ринг. Тази нощ той победи с технически нокаут в 10-ия рунд венецуелеца Хорхе Линарес на гала вечер в Ню Йорк и спечели титлата на Световната боксова асоциация в лека категория (до 61,2 кг), като по този начин стана шампион в трета теглова категория.

В шестия рунд Линарес затрудни максимално Ломаченко, като успя да го прати  в нокдаун, който беше първи в професионалната кариера за украинеца. Той обаче успя да се възстанови, а след това заигра предпазливо и възстанови силите си, а в деветия оттоно премина в активни действия. Развръзката настъпи в десетия рунд, когато Линарес падна и не успя да се изправи при броенето на рефера.

Така Ломаченко постави исторически рекорд в бокса, като стана едва първият боксьор, станал шампион в три категории само за 12 мача. Това беше и целта пред украинеца, на когото му предстои да реши дали ще остане в леката категория или ще се върне в предишната си, като има срок от 10 дни, тъй като трябва да защитава титлата си.

тагове: