Начало Бокс Пепелянката към Убиеца: Чаках те, но не дойде

Пепелянката към Убиеца: Чаках те, но не дойде

Пепелянката към Убиеца: Чаках те, но не дойде
0

Йосиф Панов – Пепелянката ще бъде една от звездите на голямата боксова галавечер в „Арена Армеец“ на 27 октомври. Той ще подгрее основния мач между Кубрат Пулев и Хюи Фюри в битка със своя задочен враг Стилиян Костов – Убиеца. Сблъсъкът ще бъде за титлата на България в суперполусредна категория.

Пепелянката и Убиеца размениха задочни закани в медиите, но сега нещата станаха още по-лични. 22-годишният Панов се намира в изключителна серия от 10 поредни победи, докато Костов (32 г.) е един от най-опитните български професионалисти (21 победи, 16 с нокаут и 8 загуби).

– Йосиф, ще се биете за пръв път за титла в професионалния бокс. Какво е по-различното от останалите мачове?
– Това е моя детска мечта. Да играя за професионален пояс. Сега имам шанса да се бия за него. Никога не съм се готвил толкова правилно. Спазвам режим, правя целенасочени тренировки – физическа или бегова. Тепърва предстоят спаринги. Това е изключителна възможност за мен. След тази среща много неща ще се променят. Ако спечеля, ще се изкача в световната ранглиста. Евентуално след този мач мога да се бия за друг, по-престижен пояс. Нека първо да мине тази среща.

– Кога започнахте подготовката за мача с Убиеца и какви са ви плановете до самия двубой?
– Тренирах в боксов клуб „Мизия 80“ с моя наставник Александър Владимиров. Имам няколко приятели, с които се готвим заедно. Един от тях доста разбира от физическа подготовка. Работих за издържливост, защото двубоят ще бъде в 10 рунда, а аз никога не съм имал толкова дълъг мач. Сега съм на лагер в Лозенец. Там треньор е един от най-добрите специалисти в България Борислав Бояджиев. После ще направим още един лагер с други боксьори. Ще търся спаринги с хора, които играят като Стилян Костов. В България има корави момчета, които вървят напред и са амбицирани. От Велико Търново и София ще се мобилизират момчета. Ще им бъда много благодарен да се отзоват, за да помогнат. Целта е да се чувствам добре за мача на 27 октомври.

– Стилян Костов каза, че е готов да дойде в твоята зала и да се биете там. Ще приемеш ли тази покана?
– Аз бях на пресконференцията в София за галавечерта, но него го нямаше. Чаках го. Не искам да звуча сякаш него го е страх. Има опит в професионалния бокс и е по-възрастен от мен. Освен това работи и като мениджър. Надявам се, че няма да се отметне. Сега разбирам, че не можел да свали килограмите. Това ще е сериозен проблем. Дано се получи мачът, а не Стилиян да си намери извинение, защото все пак ще подгряваме един от най-добрите български боксьори за всички времена – Кубрат Пулев. Няма друг като Кобрата с подобни постижения в профеисоналния бокс. Вече веднъж имах удоволствието да подгрявам негова галавечер, но сега мачът е по-различен, защото е за титла. Благодаря на всички, начело с организатора Ивайло Гоцев, че ни включи в това шоу, както и на моя мениджър Васко Алексеев, треньора Александър Владимиров, спонсора Ники Фешън. Събитието в София ще е страхотно. Каня всички фенове на бокса да го гледат. Обещавам, че ще си тръгнат от „Арена Армеец“ впечатлени.

– Наскоро вдигнахте сватба. Прекрасното събитие промени ли нещо във вашия подход към бокса?
– Даде ми повече увереност. Има още един човек, който ми помага да бъда по-спокоен и да не мисля за други неща. Сега мога да се насоча през повечето време само за бокса.