Начало ММА Руски ММА шампион влиза във войната с Украйна (СНИМКА+ВИДЕО)

Руски ММА шампион влиза във войната с Украйна (СНИМКА+ВИДЕО)

Руски ММА шампион влиза във войната с Украйна (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Владимир Минеев, който е настоящ шампион в средна категория на ММА организацията AMC Fight Nights, получи призовка за наборна комисия за участие във войната в Украйна.

32-годишният руски боец има страхотен баланс от 16 победи, равенство и само 1 поражение в ММА. Спечелил е цели 14 срещи преди финалния гонг (11 с нокаут и 3 след събмишън). 183-сантиметровият Минеев се намира в серия от 5 поредни победи, последната от които беше срещу легендарния Магомед „Мага“ Исмаилов в реванш (първия сблъсък приключи с равенство)!

„Като ръководител на Руския съюз за бойни изкуства (РСБИ) на Уляновска област съм обезпокоен от заповедта на президента на Руската федерация Владимир В. Путин за създаването на центрове за военно-спортна подготовка и патриотично възпитание.

Заедно с колегите от съседните региони и администрацията на президента, които наблюдават тази област, ние вече сме тясно ангажирани с това“, коментира Минеев пред „sport-express.ru“.

Минеев заяви, че засега ще наблюдава възстановяването на спортната инфраструктура в Уляновск. Освен това боецът каза, че е регистриран в Москва, но в момента е до семейството си.

„Взимам призовката и отивам във военната служба, а там – както Родината реши. Попадам в първа категория парашутист, отслужил военна служба. Доколкото разбрах, останаха малко парашутисти”, добави Минеев.

Припомняме, че през миналата сряда, 21 септември, руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в телевизионно обръщение. Той аргументира решението си с необходимостта от защита на суверенитета и териториалната цялост на страната.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу уточни, че се очаква да бъдат мобилизирани около 300 000 души. Путин подчерта, че мобилизацията засяга само гражданите, които са отбили редовната си военна служба и имат необходимите военни специалности и боен опит.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".