Начало ММА Боец на UFC ще обжалва загуба
0

Боец на UFC ще обжалва загуба

Боец на UFC ще обжалва загуба
0

MMA боецът Майк Родригез и неговият тим ще обжалват спорно решение на главния рефер в битката му с Ед Хърман. Мениджърът на боеца Тайсън Чартие ще подаде иск към Спортната комисия на щата Невада да преразгледат резултата от съревнованието. Срещата между Родригез и Хърман, която бе част от подгряващите двубои на UFC Vegas 10, приключи в третия рунд със събмишън за Хърман, но след серия от драматични обрати.

Причината, поради която Родригез и екипът му ще обжалват е, че във втората част Родригез изпратни Хърман на земята с тежки колена в тялото, но реферът Крис Тогнони видя ударите като непозволени и така лиши Родригез от победата.

Тогнони отсъди пет минути почивка за  Хърман, тъй като според него колената бяха попаднали в чатала на последния. След като видео повторението показа, че това не е било така, двубоят бе възобновен.

Родригез бе отново близо да сложи край на битката с лавина от удари, но Хърман успя да му приложи ключ на ръката и така записа третата си поредна победа.

Президентът на UFC Дейна Уайт също коментира ситуацията.

„Трудно е да не опреквам рефера. Това е една от най-лошите съдийски грешки, които съм виждал. Момчето (Родригез) спечели с нокаут, а след това губи. Отваратително“, заяви Уайт на пресконференцията след бойната галавечер.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".