Начало ММА Боец от UFC иска повече пари заради контузиите (ВИДЕО)

Боец от UFC иска повече пари заради контузиите (ВИДЕО)

Боец от UFC иска повече пари заради контузиите (ВИДЕО)
0

Бившият претендент за титлата в полусредна категория Дарън Тил разкри колко физически щети е нанесъл на тялото си с участието в клетката и ММА битките, както и в какво тежко състояние се намира.

„Имах зъби, но ми ги избиха. Това са нови зъби. Глух съм с едното ухо. Имам страшни болки в коленете и няма да мога да ходя правилно след няколко години. Едната ми ръка е трайно унищожена“, сърцераздирателно споделя 27-годишния боец в своят канал в YouTube.

Британецът смята, че заради физическите жертви и голямата опасност от контузии, на които са подложени ММА състезателите, те  заслужава повече пари за представянето си в UFC.

„Аз съм от хората, които вярват, че на ММА бойците трябва да се плаща малко повече пари. Не казвам, че заслужаваме милиони, трилиони или милиард…, а точно колкото сме заслужили, нашето парче от пая“, посочи още Тил. Той допълни, че не обича да говори за финансовата част и по принцип това са разговори само между него и президентът на UFC Дейна Уайт.

27-годишният великобританец е със статистика 18-2-1. Боецът от Ливърпул продължава темата, като посочва, че сега бойците разчитат повече на спонсорите си, отколкото на хонорара от срещите. Тил има контракт с „Reebok“.

„Ако знам точно колко ще заработя от един мач, ще си направя сметка как да издържа при евентуална контузия. Аз съм човек, който обича да харчи пари: обичам да ям храна – много храна, обичам да си купувам часовници, харесвам хубавите коли, дрехите. Спечелил съм всичките си пари честно, подложих тялото си на много тежки неща“, казва Дарън.