Начало ММА Боец от UFC ще става религиозен мисионер
0

Боец от UFC ще става религиозен мисионер

Боец от UFC ще става религиозен мисионер
0

UFC боецът, Бенеил Дариуш, може и да се изкачва в ранглистата на UFC, но вече мисли за това какво ще прави след като се откаже.

„Целта ми е да стана мисионер, когато спра с ММА. Ще обикалям света и ще разпространявам Евангелието“, заяви иранският боец по време на подкаста „Pull No Punches“ преди битката му с Франк Камачо на UFC Сингапур.

„Преди четири години бях в Хаити и видях какво е си помислих, че там от където аз идвам (Иран), положението е същото. Иран е смятана за страна от Третия свят, но е много красиво там. В Хаити беше същото. Това е най-бедната страна от западното полукълбо. Имаше хиляди души, които живеят на палатки. Видях много страдание“, заяви черния колан по бразилско джу-джицу и муай тай.

Дариуш се надява и да има свое семейство. Той вярва, че ще успее да съчетава грижите за семейството с тези за кариерата му.

„През 2012 г. майка ми ми каза, че имаме проблеми вкъщи и нямаме същите възможности, които някога сме имали. От тогава аз започнах да помагам и се превърнах в главата на семейството. Мисля, че Господ ме е подготвил, за да имам свое семейство. Мога да имам повече от едно дете и да полагам нужните грижи“, добави дългогодишният боец на UFC.

Дариуш записа победа със събмишън в първия рунд над Франк Камачо в двубой от главната карта на UFC Сингапур и така записа трета поредна победа. Серията му започна преди почти една година. Тогава той „изплува“ след две загуби и един равен. В професионалата си кариера има 17 победи, 4 загуби и 1 равен двубой. Печелил е бонус за най-добро представяне на гала на UFC три пъти.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.