Начало ММА Смях! Джон Джоунс отново с положителна проба

Смях! Джон Джоунс отново с положителна проба

Смях! Джон Джоунс отново с положителна проба
2

Бившият шампион в лека тежка категория Джон Джоунс отново е дал положителна допинг проба. На 12-ти декември състезателните му права бяха възстановени от Атлетическата комисия на щата Невада, за да може считаният за един от най-добрите ММА бойци в новата ера да направи дългоочакваното си завръщане в UFC. Събитието е планирано за 29-ти декември в Лас Вегас срещу Александър Густафсон.

Тестът на 30-годишния Джоунс обаче за трети път е положителен. Той е направен в началото на месеца, а в пробата е открит туринабол. Със същия анаболен стероид американецът беше хванат през месец юли 2017 г. и получи наказание от 15 месеца.

Странното е, че засега двубоят на Джоунс срещу Густафсон от UFC232 не се отменя или отлага, а само се мести от Лас Вегас в Лос Анджелис. Според шефовете на организацията е възможно с пробата да има някаква грешка или това да са стари остатъци.

Положителният тест все още не е нарушение“, обявиха от UFC и добавиха, че откритото количество е много малко и според тях може би става дума за остатъци от предишния случай. Със сигурност в UFC се надяват и на благосклонното разположение на комисията на щата Калифорния.