Начало Бокс Джошуа или Фюри? Дионтей Уайлдър направи своя избор!

Джошуа или Фюри? Дионтей Уайлдър направи своя избор!

Джошуа или Фюри? Дионтей Уайлдър направи своя избор!
0

Без повече съмнения и предположения кой ще е следващият претендент за трите пояса на световния шампион в тежката категория при професионалистите Антъни Джошуа. Британският боксьор ще трябва да се изправи на 13-ти април на стадион „Уембли“ в Лондон срещу своя съгражданин Дилиън Уайт.

Джошуа не направи сам този избор. Решението го взе друг от потенциалните му опоненти – шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър. Джошуа искаше да защитава титлите си именно срещу американеца и бе казал, че Уайт е втори вариант. Уайлдър обаче е на друго мнение. Той е категоричен, че първо ще даде реванш на Тайсън Фюри.

„Ще се срещна с Тайсън Фюри. Със сигурност. Трябва да направим реванш, трябва да се върнем на ринга. Беше спорна битка и това е от случаите, в които трябва да се върнеш“, непоколебим е в решението си американският боксьор. Той запази пояса си от WBC, след като в началото на месеца завърши наравно с Фюри в зрелищен двубой.

Джошуа изгледа на живо сблъсъка между Дилиън Уайт и Дерек Чисора, завършил с победа за първия с нокаут. Секунди след края на двубоя притежателят на поясите на WBO, WBA и IBF предизвика Уайлдър за нов мач. „Дилиън е идиот! Знаете ли защо? Аз подходих с уважение към него и му казах: „Дилиън, нокаутирах те първия път, но нека забравим за това, защото и двамата сме се развили като боксьори оттогава. Нега видим кой е по-добрият в момента“, заяви тогава британецът.

Сравнително по същото време Уайлдър наблюдаваше в Ню Йорк срещата на Доминик Бризиийл, който повали Карлос Негрон с нокаут в 8-ия рунд. След мача Дионтей бе попитан за думите на Джошуа. „Разбрах какви глупости е дрънкал. Получих няколко съобщения и че цялата зала го е освирквала, когато го е изричал“, коментира американецът и посочи, че единственото, върху което иска да се концентрира сега за празниците.