Начало ММА Йон „Хълк“ Кутелаба: Аз съм следващата голяма звезда в UFC

Йон „Хълк“ Кутелаба: Аз съм следващата голяма звезда в UFC

Йон „Хълк“ Кутелаба: Аз съм следващата голяма звезда в UFC
0

Нетърпелив за следващия си мач в UFC и да се докаже като голям боец е Йон Кутелаба (14-3-0). Молдовецът от Кишинев навърши 25 години на 14-ти декември и в момента се подготвя за шестата си битка от най-голямата верига за смесени бойни изкуства. Рекордът му дотук е 3-2, като има два нокаута (единият изключително впечатляващ – след само 22 секунди игра срещу Енрике „Франкенщайн“ да Силва от UFC Fight Night 110)

На 19-ти януари Кутелаба ще участва в дебютната гала на UFC в канала на ESPN+. В Бруклин негов съперник в полутежка категория ще му бъде Глоувър Тейшейра. Молдовецът осъзнава какъв огромен зрителски интерес ще има към това събитие и затова иска да се докаже на всяка цена.

„100 процента аз съм следващата голяма звезда в полутежката категория на UFC. Само ми дайте малко време и ще видите как събарям всички врати по пътя към успеха“, закани се 25-годишният боец. Засега той се прочу повече с екстравагантния си стил. Прякорът му е „Хълк“ и съвсем неслучайно. Преди втори си мач от UFC, Кутелаба се появи на кантара боядисан в зелено – точно като анимационния супергерой на „Марвел Комикс“.

„Знаете ли, аз съм истинският Хълк, а не този от „Марвел“. Той е просто карикатура – посочва през смях молдовецът. – Личността на Хълк ме представя най-добре. Идеята да се боядисам в зелено дойде от моя екип. Аз се почувствах страхотно. Това ме представя най-добре пред обществото.“   

Самият той казва, че има далеч по-смели идеи за визията си и то в Октагона, но от UFC го ограничават. Определя ги като „много скъпи и лъскави“, но не желае да разкрива нищо повече, за да запази изненадата в случай, че получи разрешение от централата.

„Имам много богато въображение. Повярвайте ми, щях да зашеметя целия свят, ако ги нямаше маркетинговите ограничения“, казва Кутелаба, който в последната си среща през юли излезе с реплика на очилата на легендата в кеча Брет Харт.

Освен с визията си, молдовският МММ боец е доста смел и в приказките. Макар да има едва пет мача от UFC зад гърба си, той вече предизвика едно от най-големите имена в този спорт Даниел Кормие. „Гарантирам ви, че ако Кормие се бие с мен, той ще се моли мачът да свърши възможно по-бързо, заради болката, която ще му причиня. Той знае, че аз ще бъда негов проблем в бъдеще. Младостта е на моя страна. Честно казано, няма никой от ранглистата, който да ме притесня. Мога да се бия с всеки„, със самочувствие „Хълк“ говори.

През 2018 г. той имаше само един мач, тъй като в началото на година бе хванат, че е използвал забранени вещества и състезателните му права бяха спрени за пет месеца. „Хълк“ признава, че се подготвя по специален и нетрадиционен режим.   

„Зад мен има страхотен екип това ще ми помогне да стигна до върха. С всеки един лагер ставам по-добър и се развивам. Вече не свалям килограми със сауна и дехидратация, защото така не се чувствах добре. Използвам друг научен метод и работя с екип от лекари“, разкрива Кутелаба.

Със сигурност той е в списъка с обещаващи млади бойци на UFC. Скоро ще видим дали всичко това са само приказки.