Начало ММА Член на прочутата фамилия Грейси с впечатляващ дебют в UFC

Член на прочутата фамилия Грейси с впечатляващ дебют в UFC

Член на прочутата фамилия Грейси с впечатляващ дебют в UFC
0

Нова звезда изгрява на най-голямата ММА сцена и това не е случайно. Тази сутрин официален и запомнящ се дебют в най-престижната верига за смесени бойни изкуства в света направи Крон Грейси от прочутата фамилия Грейси. Той е внук на създателя на бразилското джу джицу Хелио Грейси, най-малкият син на друга легенда от този спорт Риксън Грайси (шампион по бразилско джу джицу, свободна борба, самбо) и племенник на Ройс Грейси – един от основателите на UFC.

30-годишният бразилец подписа с организацията през месец ноември 2018-та и дебютира в среща от категория перо от главната карта на UFC Fight night във Финикс, Аризона. Негов съперник бе опитният американец Алекс Касерес, за когото това бе 20-ти мач.

Крон Грейси без безмилостен от първите секунди на срещата. Още докато беше в стойка, той атакува своя противник с удари в главата, след което му приложи захват и успя да го събори. Вече на своя територия бразилецът приложи на Касерес триъгълник с крака и започна да го задушава. Точно 2:06 минути след началото на двубоя съдията я прекрати и победета бе присъдена на Грейси със съмбишън. Това е неговият пети успех със съмбишън от пет мача.

„Направих това, което правя всеки ден. Очаквах корав мач“,  бе лаконичният коментар на Грейси веднага след мача. Той благодари на екипа си и лично на една от големите звезди на UFC Нейт Диаз, който бе неотлъчно до него по време на срещата и част от треньорски щаб. Крон Грейси има черен колан по бразилско джу джицу и множество титли от този спорт.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.