Начало ММА Нгану приключи Кейн Веласкес за 26 секунди

Нгану приключи Кейн Веласкес за 26 секунди

Нгану приключи Кейн Веласкес за 26 секунди
0

Тъжно завръщане за бившия двукратен шампион на UFC в тежката категория Кейн Веласкес (14-3 MMA, 12-3 UFC). Американецът с мексикански корени влезе в октагона за първи път след повече от две години пауза, но не успя да прекара много време там. Точно след 26 секунди от първия рунд той загуби с технически нокаут от Франсис Нгану  (13-3 MMA, 8-2 UFC).

Двубоят между двамата бе главно събитие на галата UFC Fight night във Финикс, Аризона. За съжаление на пълната зала, този очакван с огромен интерес двубой, не успя да предложи зрелище. 36-годишният Веласкес сбърка с тактиката още в началните секунди, като опита да атакува доста агресивно с 4 години по-младия си съперник. Вместо да успее със захвата си, Веласкес бе повален от Нгану. При падането той си усука коляното, което му причини огромна болка. Французинът с камерунски корени се възползва от тази ситуация и му нанесе последователно ляв-десен удар в главата. Съдията мигновено забеляза невъзможността на Веласкес да реагира и се намеси, прекратявайки срещата.

Така Нгану постигна 13-та си победа, като девета е с нокаут. Той има три загуби. Активът на Веласкес вече е 14-3.

„Посвещавам победата на моята леля, която почина през месец декември – каза секунди след победата си Франсин Нгану. – От 2 години чакам този мач и съм благодарен на Веласкес, че се съгласи на него. Казах ви, че съм ви подготвил изненада, надявам се, че ви е харесала. Чувствам се много добре.“

Веласкес призова хората от залата, които освиркваха Нгану, да проявят уважение и да го аплодират. „Той си свърши работата. Има огромен талант. Аз бях прекалено близко до него. Затова е велик този спорт – бях спокоен и готов за този мач, но никога не знаеш какво ще се случи. Знаех, че мога да ви дам повече“, заяви бившият двукратен шампион на UFC, който въпреки поражението бе изпратен с аплодисменти от феновете.