Начало ММА Боец с психични отклонения напусна UFC (СНИМКА)

Боец с психични отклонения напусна UFC (СНИМКА)

Боец с психични отклонения напусна UFC (СНИМКА)
0

Ървин Ривера вече не е част от UFC. Боецът, заедно с колегите си Теему Пекален и Фабо Черант не получиха нови договори и бяха уволнени от най-известната ММА верига в света.

Ривера, обаче се оказа най-съобразителен и вече е част от организацията на Хабиб Нурмагомедов – Eagle FC. Той дори получи първи сблъсък. 33-годишният боец ще спори с Фирдавс Касанов на събитието EFC 46, което ще се проведе на 11 март в Маями, Флорида.

Ървин Ривера има баланс от 10 победи и 6 поражения в своята професионална ММА кариера. Спечелил е 6 двубоя преди финалния гонг (5 с нокаут и 1 след събмишън). Той подписа с UFC през 2020 година и за този период от около 2 години отбеляза успех над Али Алкайси и две поражения – от Гига Чикадзе и Андре Еуел.

Мексиканският боец стана по-известен през миналата година в друго направление. Той беше арестуван през януари по предположение, че е намушкал с нож двете си сестри.

Тогава Ривера беше задържан без гаранция по обвинения в убийство от първа степен след инцидент. Според полицейския доклад на Бойнтън Бийч, боецът потвърдил, че е получил съобщение от „висше същество“ което му казало, че целта е убийството на сестрите му. Ривера призна, че е влязъл в стаята им, докато са спяли и започнал да ги пробожда с бронзов нож. Полицията откри тогава една от сестрите му да лежи на улицата с прободни рани в гърба, главата и ръката. След това тя информира полицаите, че брат й я е намушкал и че той все още е в къщата с другата сестра. При влизане в къщата полицаите открили 33-годишна жена с подобни прободни рани.