Начало ММА Боец се контузил в спаринг с Багата, при операцията му открили още наранявания
0

Боец се контузил в спаринг с Багата, при операцията му открили още наранявания

Боец се контузил в спаринг с Багата, при операцията му открили още наранявания
0

33-годишният ММА боец Тод Дъфи сподели пред MMA Junkie Radio, че по време на спаринг с единствения българин в UFC, Благой Иванов, получил контузия, която довела до други разкрития за влошеното му здравословно състояние. Двамата биткаджии тренирали заедно в залата на „The Ultimate Fighter“, когато Дъфи стъпил накриво и разкъсал външните сухожилия на едно от колената си.

По време на операцията върху нараненото коляно на американецът, докторите открили, че той има нужда от операция и на другото коляно.

През декември, 2018 г. Дъфи отново под ножа за втори път, но лошият късмет отново го сполетял – UFC боецът получил стафилококова инфекция много скоро след втората операция. По-голямата част от времето през следващите месеци той прекарал с интра-венозни системи, прикачени към него и честа смяна на антибиотиците, които трябвало да го излекуват от коварната болест.

Въпреки, че лекарите насърчавали Дъфи никога повече да не се състезава, неговото желание за развитие в професионалния спорт го поддържа през трудностите и многобройните контузии.

„Към този момент си мисля единствено за оставащото ми време в спорта. Не имам кариерата, за която се трудех. Дължа си поне още 20 битки. Това искам, а дали е реалистично е друг въпрос.“, коментира Дъфи.

Източник: MMAjunkie.com

 

 

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.