Начало ММА Букмейкърът Sesame не дава шанс на Ветори срещу Адесаня

Букмейкърът Sesame не дава шанс на Ветори срещу Адесаня

Букмейкърът Sesame не дава шанс на Ветори срещу Адесаня
0

Три години след първия мач между Израел Адесаня и Марвин Ветори е време за реванш. Това ще е третата защита на титлата от полутежка категория за Адесаня, а новия български букмейкър Sesame го счита за твърд фаворит с коефициент за победа 1.37. Шансовете за успех на Ветори са оценени със ставка 3.15.

Двубоят е част от програмата на UFC 263, което трябва да се проведе на 12-ти юни в „Джила Ривър Арена“ в американския щат Аризона. В следващите редове ще разгледаме какви са шансовете за успех да двамата бойци и на какво да заложите.

Адесаня срещу Ветори Анализ на коефициентите

Коефициентите не са се промените много, спрямо първоначалните ставки от мача им през април 2018-та година. Тогава новозеландецът също бе твърд фаворит, а повечето букмейкъри приемаха залози за него при коефициент от 1.40. Шансовете за неговия съперник пък бяха оценени на 3. В онзи двубой, Адесаня спечели след разделено съдийско решение.

Рядко Ветори е поставян в ролята на аутсайдер

От последния пък, в който „италианката мечта“ бе в тази позиция, минаха цели 5 мача. Всъщност, двубоят бе точно предишният му сблъсък срещу Адесаня. Ветори е започвал само два от мачовете в своята кариера като аутсайдер, а и двата двубоя завършиха със загуба.

Адесаня срещу Ветори Превю

Последния пък, когато видяхме Адесаня в действие, той опита да стане шампион в две различни категории, предизвиквайки Ян Блохович. Новозеландецът се би здраво, но голямата разлика в килограмите оказа своето влияние, в резултат на което Адесаня загуби след единодушно съдийско решение. Сега той се завръща към своята основна категория, където е непобеден в 20 мача, постигайки 15 нокаут победи и две успешни защити на титлата.

Адесаня е истинско страшилище за своята дивизия. Той е висок 193 сантиметра и има обсег на удара от 200 см. Роденият в Нигерия боец знае отлично как да използва физическите си дадености, нанасяйки супер силни и точни удари. Играта му се радва на огромна разнообразие от умения. Той може да използва отлично ръцете си, може да нанася ритници, а в последно време тренира джиу джицу, което му помага в битките „на земя“. Въпреки това, Блохович успя да го събори цели три пъти, като след това и го задържа за доста дълго време на пода.

Колко по-добър е станал Ветори след последния мач срещу Адесаня?

„Италианката мечта“ изпита сериозни затруднения да се върне в октагона след последния си „танц“ срещу шампиона. Ветори спечели 5-те си мача, но пък цели 7 негови двубоя бяха отменени заради коронавируса. Представянето му във въпросните 5 двубоя бе повече от убедително. Той нанесе повече удари от всеки от опонентите си, а освен това постави и рекорда в UFC полу-тежка категория за най-много тейкдауни в един мач – 11.

В първия им мач Верати създаде известни трудности за Адесаня като постоянно се движеше напред и контраатакуваше веднага и всеки пък, след като Израел опита да нанесе удар. По този начин, „италианската мечта“ опита да приложи тактиката на Келвин Гастелум.

На какво да заложим?

Ако се върнем към първия мач между двамата, тогава Ветори имаше аргументи да спечели в първия и третия рунд, поне според оценката на един от съдиите. Чак във третия рунд пък дойде първия тейк даун, което означава, че „италианската мечта“ е оцелял цели два рунда срещу мощната игра „от стойка“ на Адесаня.

Въпреки, че не се забелязва подобрение в боксовите умения на Ветори, той определено е подобрил физическото си състояние и играта „на земя“. Поне това ни показа последния му мач. Адесаня пък трябваше да мине през контрол на теглото при смяната на категориите и една тежка загуба, която би трябвало да му е донесла много уроци.

Трудно ни е да повярваме, че Ветори може да направи нещо срещу Адесаня. За целта, „италианската мечта“ ще трябва да събори новозеландеца „на земя“, което не е никак лека задача. Нашият съвет е да се възползвате от сравнително високия коефициент на Sesame за победа на Адесаня, тъй като този боец доминира брутално категорията си и едва ли скоро титлата ще му бъде отнета.