Начало ММА Чандлър смята, че МакГрегър го отбягва, за да си уреди по-лесен съперник

Чандлър смята, че МакГрегър го отбягва, за да си уреди по-лесен съперник

Чандлър смята, че МакГрегър го отбягва, за да си уреди по-лесен съперник
0

Конър МакГрегър и Майкъл Чандлър трябваше да затворят 31 сезон на The Ultimate Fighter с бой помежду си, както повелява традицията в риалитито, но този мач продължава да се отлага във времето. От една страна ирландецът срещаше пречки от USADA, но от друга „Железния“ смята, че шикалкавенето е част от стратегията за завръщане на „Прословутия“.

Мисля, че в момента се опитва да ме откаже с чакане. На негово място и аз бих отлагал възможно най-дълго мач с истински боец, като мен, и иска да се състезава на най-високо ниво. Вместо това и аз бих искал мач срещу по-лесен съперник, като Нейт Диаз“, каза Чандлър пред Steve-O.

Договорът на UFC с USADA изтича след няколко дни, а от 1 януари 2024 г. в действие влиза собствена антидопингова агенция, която да следи за злоупотребите със стимуланти в организацията. Мнозина са на мнение, че тя ще има много по-облекчен режим, с който хора като Конър МакГрегър биха могли да се завърна много по-бързо в действие след възстановяване от тежки травми.

Припомняме, че Конър счупи крак в последния си мач срещу Дъстин Порие през юли 2021 г. и ето, че вече две години и половина е извън клетката. По неофициална информация, той се е подложил на терапия със стероиди, за да възвърне силата на мускулите и костите, като именно това е и причината USADA да не му издаде разрешително през цялата 2023 г.

Опциите пред МакГрегър със сигурност са много, когато направи своето завръщане. Подобна е ситуацията и с Чандлър. Той обаче загуби със събмишън битката си с Порие през ноември 2022 г., но без видима причина стои настрана от боевете вече повече от година.