Начало Видео Чарлс Оливейра определи най-добрите събмишъни в UFC (ВИДЕО)

Чарлс Оливейра определи най-добрите събмишъни в UFC (ВИДЕО)

Чарлс Оливейра определи най-добрите събмишъни в UFC (ВИДЕО)
0

Боецът с най-много събмишъни в UFC, Чарлс Оливейра, сподели своята класация с петте най-добри събмишъни в организацията за всички времена. Майсторът на бразилското джу джицу има цели 14 победи чрез задушаващи техники или ключове и в класацията дори присъства една негова победа.

Вижте неговите ТОП 5:

5. Антонио Ногуеира срещу Франк Мир 

Въпреки, че събмишънът е бил изключително красив, Оливейра помни този двубой с горчивина, тъй като един от идолите му е бил от губещата страна. Антонио Рордриго Ногуеира допусна втора загуба в кариерата си от Франк Мир през 2011. Ръката му бе счупена чрез техниката „Кимура“, тъй като бразилецът отказа да се предаде.

 

4. Корейското зомби и първия „Туистър“

„Това не е нещо, което се случва просто така. Той е тренирал тази техника всеки ден и е видял възможността да я приложи“, коментира Чарлс Оливейра.

Корейското зомби печели „Събмишън на вечерта“ и „Събмишън на годината“ с първия в историята на UFC „Туистър“ – предаваща техника, която прилага напрежение върху гръбнака на противника.

 

3. Дебютът на Деймиан Майа в полусредна категория

Чарлс Оливейра е бил толкова впечатлен от „rear naked choke“ техниката на Деймиан Майа в дебюта му срещу Рик Стори през 2012-та, че го поставя на 3-то място.

„Деймиан винаги има много трикове. Джу Джицуто му вкарва много напрежение и е много агресивно. За мен той е най-добрия джу джицу боец в UFC. Той стисна Стори толкова силно, че кръв излезе от носа му. Тези техники изглеждат лесни, но не са, когато опонентът знае как да се защитава“, споделя Оливейра.

2. Забит Магомедшарипов и нестандартния му събмишън

Невероятният събмишън на Забит Магомедшарипов срещу Брендън Дейвис печели сребърния медал в класацията на Оливейра.

„Това е един от тези събмишъни, които не бяхме виждали преди в UFC и беше много красиво. Забит се опита да удуши опонента си, но смени атаката към крака. Никой не очакваше това.“

 

1.  Чарлс Оливейра 

Очаквано Чарлс Оливейра поставя свое изпълнение на първо място.

„Номер едно е моят „calf-slicer“, защото никой друг не го е правил преди в ММА“, заяви категорично Чарлс.

През 2012-та бразилецът прибра бонус за това изпълнение и излезе от серия от три поредни загуби. „Calf-slicer“ е ключ на крака, който прилага напрежение върху прасеца и колянната става на опонента.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".