Начало ММА Чарлз Оливейра отказал мач с Майкъл Чандлър

Чарлз Оливейра отказал мач с Майкъл Чандлър

Чарлз Оливейра отказал мач с Майкъл Чандлър
0

Един от претендентите за следващ шампион на UFC в лека категория – Чарлз Оливейра, е отказал да се бие с друго топ име от дивизията. С тази информация излязоха редица американски издания.

Става въпрос за мач между Оливейра и новопристигналия Майкъл Чандлър. Новината за такъв отказ бе потвърдена и от треньора на „Бронкс“ – Диего Лима.

Бразилецът се намира в серия от 8 поредни победи и никога не е бил по-близо до мач за титлата, а именно и това е главната причина да откаже сблъсък с Чандлър, който е трябвало да се проведе на предстоящото UFC 258.

„Чарлз е много близо до мач за пояса и искаме да напомним на всички, че той си го е заслужил“, заяви наставникът му Диего Лима.

„Трябва му време, за да влее в категория. Два дни отиват само за вадене на виза и не на последно място идва подготовката за самия двубой. Нашата цел бе да се бием с Порие за титлата, но ако Дъстин не желае, то няма проблем да се бием и с Майкъл за пояса“, допълни бразилецът.

Самият Чандлър заяви, че е получил оферта за бързо завръщане след гръмката си победа на UFC 257. След като нокаутира Дан Хукър в дебюта си, бившият шампион на Белатор е приел да се бие срещу някое от топ имената в категорията на 13-ти февруари, но отказът на Оливейра е променил драстично плановете на организацията.