Начало Бокс Тайсън Фюри защити Конър: Бездействието убива

Тайсън Фюри защити Конър: Бездействието убива

Тайсън Фюри защити Конър: Бездействието убива
0

След като загуби реванша си с Дъстин Порие, КОнър Макгрегър моментално призна, че главната причина за поражението се крие в дългите почивки, които „Всеизвестния“ си взима в последните години.

Ирландецът не се бе бил от година, а пасивността му започна още след победата над Еди Алварес през 2016-та. Въпреки това, някои хора оспориха твърдението на Макгрегър и заявиха, че причината за загубата е по-проста – Порие е по-добрия боец от двамата.

Не така обаче мисли шампионът на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри. Британската звезда знае много добре как се отразява отсъствието на мачове на супер звездите от неговия ранг.

„Краля на циганите“ не се беше бил от ноември 2015-та до юни 2018-та и изпусна едни от най-добрите си години. Според 32-годишният Фюри именно ръждата е причина номер 1 за загубата на Макгрегър.

Embed from Getty Images

„Самият Конър си призна, че когато не си достатъчно активен, това няма да ти се размине“, сподели Тайсън.

„Той се би през 2016-та, след това си почива две години. След Хабиб пак почива година и малко и отново почивка. Бездействието убива, няма две мнения по въпроса.

„Когато единия боец е активен – мачове, лагери и тренировки, а другия се занимава със странични неща, то нещата няма как да стоят другояче. Човек губи тайминга си, дистанцията, всичко.

„Подобен процес се обръща с много тренировъчни лагери и активност на сцената“, допълни Тайсън.