Начало ММА Чикадзе все пак се изкачи в ранглистата

Чикадзе все пак се изкачи в ранглистата

Чикадзе все пак се изкачи в ранглистата
0

Гига Чикадзе, който победи с технически нокаут във втория рунд над Едсон Барбоса в главния сблъсък на събитието UFC on ESON 30, състояло се през уикенда, все пак се изкачи в класацията на UFC в категория „перо“. От днес грузинският боец се намира на 8 място, което е прогрес с 2 места спрямо предходното му класиране.

Припомняме, че от най-известната ММА верига в света обновиха вчера ранглистата, отчитайки спад за Чикадзе, но от Boec.bg предположихме, че ще има ревизия и това се случи.

Гига Чикадзе се намира в страхотна серия от 9 поредни успеха. Неговият баланс в UFC е впечатляващ – 7 успеха в 7 срещи. Общият му баланс е 13 победи и 2 загуби в ММА. Цели 10 срещи той е приключил преди финалния гонг (9 с нокаут и 1 след събмишън).

Спад в класирането си имат Дан Иге и Едсон Барбоса. И двамата губят по една позиция и от днес са съответно номер 9 и номер 10.

Няма други промени в топ 15 в категория „перо“ на организацията. Лидер, веднага след шампиона Александър Волкановски, е Макс Холоуей. Той е следван от Брайън Ортега и Яир Родригес. Топ 5 допълват Чан Сун Юн и Калвин Катар.

На дъното на тази класация са: Мовсар Евлоев – 13-и, Шейн Бургос – 14-и и Иля Топурия – 15-и.