Начало ММА Непобеденият Топурия влезе в топ 15 на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Непобеденият Топурия влезе в топ 15 на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Непобеденият Топурия влезе в топ 15 на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Иля Топурия се нареди сред най-добрите 15 бойци на UFC  в категория „перо“. Грузинецът, който представя Испания, нокаутира Райън Хол в края на първия рунд на събитието UFC 264, състояло се през отминалия уикенд. Този успех беше под номер 3 за 24-годишния боец, откакто е част от най-известната ММА верига в света.

От днес той е под номер 15.

Прогрес в класирането си има и Брайс Мичъл. 26-годишният американец, също както Топурия няма загуба в професионалната си кариера (14-0), но не е влизал в октагона от октомври 2020 година.

Джош Емет и Содик Юсуф регресират с по 1 позиция. Емет вече е номер 7, а Юсуф е 12-и.

Няма други промени в ранглистата в категория „перо“.

Лидер, веднага след шампиона Александър Волкановски, е Макс Холоуей. Той е следван от Брайън Ортега. Именно Ортега ще спори с носителя на пояса в следващия мега сблъсък от тази категория. Срещата е главна на UFC 266, което ще се състои на 25 септември в Лас Вегас, Невада.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".